.

Mystiek > Ingezonden > Bijdragen

Armoede van geest, wijsheid, leegte, aandacht (34)

Houd op met zoeken en het Antwoord verschijnt

Wanneer de mind ophoudt met vragen stellen en naar antwoorden zoeken, verschijnt het Antwoord. Wanneer je stil en rustig bent, komt de Werkelijkheid tevoorschijn.

Kafka: 'Blijf stilzitten en de wereld zal zich aan je voeten ontrollen'.

Een woestijnvader: 'Blijf in je cel en je cel zal je alles leren'

Augustinus zei: 'Ik weet wat tijd is, maar wanneer mensen mij ernaar vragen, is alles weg, kan ik geen antwoord geven. Ik weet wat liefde is, maar als je mij vraagt 'wat is liefde' sta ik met de mond vol tanden, kan ik geen antwoord geven. Ik weet wat God is, maar als je ernaar vraagt, weet ik niet wat ik moet zeggen'.

En Augustinus heeft gelijk, want over diepzinnigheden kunnen geen vragen worden gesteld, ze kunnen niet worden onderzocht. Je kunt bij een mysterie geen vraagteken zetten. Als je er een vraagteken bij zet, wordt dat vraagteken belangrijker. Dan bedekt de vraag het hele mysterie. En als je denkt dat je het mysterie zult beleven als de vraag is opgelost, dan beleef je het nooit.

Van het Grote Licht zijn wij de lampenkappen die een vaag schijnsel spreiden op het rondomme...
- Carla Pols -

Roemi: Daglicht
Een dagboek van spirituele leiding. Nederlandse vertaling door Sipko den Boer en Aleid C. Swierenga
Cover van Daglichti /"Daglicht" is een bloemlezing met teksten van de Perzische mysticus Roemi (1207-1273). Ik vond dit boek dermate bijzonder, dat ik het graag langs deze weg aan
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.