.

Mystiek > Ingezonden > Bijdragen

Armoede van geest, wijsheid, leegte, aandacht (26)

Vertrouwen

De rede is niet de weg naar het goddelijke, wel geloofsovertuiging, vertrouwen.

Wat is vertrouwen? Vertrouwen is een verstandhouding. Je zet eenvoudigweg al je verdedigingsmaatregelen aan de kant, je harnas; je wordt kwetsbaar. Door intens te luisteren naar de boodschap van elk geschonken ogenblik, word je in staat door te stoten naar de werkelijke Bron van de zingeving en word je je bewust van de zin van je leven, die zich langzaam voor je ontvouwt.

Als je in harmonie bent en de waarheid is er, stemt je innerlijke wezen er eenvoudig mee in, maar het is geen overeenkomst. Je voelt een afstemming, je wordt één. Dat is vertrouwen. Om met je hart te luisteren moet je steeds opnieuw naar je hart terugkeren door je te con-centreren, door dingen ter harte te nemen.

Door te luisteren en te zien ontdek je de zin en zo ontstaat vertrouwen. Soms word je heel oplettend, heel en al aandacht: als iemand je wil aanvallen, als je in gevaar bent, als je 's nachts door een bos loopt, loop je met een andere kwaliteit van aandacht.

Je bent waakzaam, het denken is er niet. Je bent volledig in contact met de situatie, met alles wat er gebeurt.

God kan zelfs op kromme regels recht schrijven.
- Duits spreekwoord -

Roemi: Daglicht
Een dagboek van spirituele leiding. Nederlandse vertaling door Sipko den Boer en Aleid C. Swierenga
Cover van Daglichti /"Daglicht" is een bloemlezing met teksten van de Perzische mysticus Roemi (1207-1273). Ik vond dit boek dermate bijzonder, dat ik het graag langs deze weg aan
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.