.

Mystiek > Ingezonden > Bijdragen

Armoede van geest, wijsheid, leegte, aandacht (29)

Hecht geen belang aan woorden

De mind kan niet op het moment vertrouwen. Hij wil controle over de situatie. Hij is bang. Planning betekent angst en door te plannen loop je alles mis. Alles wat mooi en waarachtig is, alles wat goddelijk is, ontgaat je.

Je leeft met woorden. Wanneer je het woord 'Brand!' hoort, raak je in paniek. Wanneer iemand zegt: 'Ik hou van jou', ben je in de hoogste hemel.

Maar luister niet naar de woorden, luister naar de werkelijkheid. Blijf helder t.o.v. woorden. Woorden op zich zijn onecht, ze worden alleen van waarde als er enige waarheid aanwezig is in het hart waaruit deze woorden komen.

Het leven is net een regenboog. Het draagt alle kleuren in zich en je gaat van de ene kleur naar de andere. Het draagt alle uitersten in zich, alle tegengestelden; van genoegen naar pijn, van pijn naar genoegen. Als de pijn te lang duurt, ga je er zelfs een bepaald genoegen uit halen. Als het genoegen te lang duurt, gaat het beslist pijn doen.

Beide zijn staten van opwinding. Iemand met inzicht en gelijkmoedigheid (anicca) heeft geen koorts.

Je moet opmerkzaam luisterend, gehoor-zaam (obediëntie) worden, zodat het 'woord' dat je bereikt een opdracht voor je wordt. Gezonden door het woord, zul je gehoorzamen aan je zending en zo, door met liefde de waarheid te doen, niet door haar te analyseren, ga je begrijpen.

Ik heb God zien huiveren van ontroering - in de oogopslag van mijn pasgeboren kind.
- Carla Pols -

Roemi: Daglicht
Een dagboek van spirituele leiding. Nederlandse vertaling door Sipko den Boer en Aleid C. Swierenga
Cover van Daglichti /"Daglicht" is een bloemlezing met teksten van de Perzische mysticus Roemi (1207-1273). Ik vond dit boek dermate bijzonder, dat ik het graag langs deze weg aan
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.