.

Inspiratie > Spiritualiteit > Bezinningsteksten > Divers

Spirituele bezinningsteksten (6)

Godsverlangen

Het Engelstalige origineel van dit verhaal staat hier te lezen.

Een kluizenaar was aan het mediteren aan de oever van een rivier. Een jonge man kwam zijn meditatie verstoren. "Meester, ik wil uw leerling worden", sprak hij. "Waarom?", vroeg de kluizenaar. De jongeman dacht een ogenblik na. "Omdat ik God wil vinden."
   De meester sprong op, greep hem in zijn nekvel, sleepte hem naar de rivier en duwde zijn hoofd onder water. Nadat de man een minuut lang verwoed gesparteld had om boven te komen, liet de meester hem los. De jongeman hoestte water op en hapte naar adem. Toen hij weer op adem gekomen was, vroeg de meester: "Vertel me: waarnaar verlangde je het allermeest toen ik je onder water hield?" "Lucht!", antwoordde de man.
   "Goed dan", zei de meester. "Ga terug naar huis en kom terug wanneer je net zo intens naar God verlangt, als je zojuist naar lucht verlangde."

Vraag God niet te doen wat jij wilt. Vraag God te doen wat goed is.
- auteur onbekend -

Grün, Anselm en Dufner, Meinrad: Spiritualiteit van beneden

Cover van Anselm Grün: Spiritualiteit van benedenDe bekende Benedictijner monnik Anselm Grün schreef een prachtig boek over hedendaagse spiritualiteit, niet als het nastreven van onhaalbare hoge idealen
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.