.

Inspiratie > Spiritualiteit > Bezinningsteksten > Divers

Spirituele bezinningsteksten (28)

Voltaire: je eigen tuin beplanten

Voorgelezen door iemand uit de meditatiegroep waaraan ik deelneem. Een prachtige en inspirerende tekst! Eigenlijk kan ik me nauwelijks voorstellen dat hij van Voltaire afstamt, gezien het moderne taalgebruik in deze tekst, maar wat doet dat er verder toe?

Op een dag zul je het subtiele verschil kennen tussen een hand vasthouden en een ziel ketenen. Dan leer je dat liefde niet betekent: leunen. En dat gezelschap niet betekent: veiligheid.
   Je ontdekt dat een kus geen contract is en een cadeau geen belofte. Je begint je nederlagen te accepteren met je hoofd omhoog en je ogen open. Je leert te vertrouwen op vandaag, omdat morgen te onzeker is voor plannen. Na een poos leer je dat zelfs zonneschijn je verbrandt als je er te veel van krijgt.
   Dan wordt het tijd je eigen tuin te beplanten en dan zorg je voor je eigen ziel en wacht je niet langer op de wonderen van buitenaf.
   En dat weet je, dat je het écht kunt volhouden en dat je écht sterk bent en dat je echt waarde hebt. En je leert en leert. Bij ieder afscheid leer je.

- Voltaire -

Als je jezelf accepteert, verdwijnt de behoefte om anderen te veranderen.
- Peter Gerrickens -

Grün, Anselm en Dufner, Meinrad: Spiritualiteit van beneden

Cover van Anselm Grün: Spiritualiteit van benedenDe bekende Benedictijner monnik Anselm Grün schreef een prachtig boek over hedendaagse spiritualiteit, niet als het nastreven van onhaalbare hoge idealen
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.