.

Inspiratie > Spiritualiteit > Bezinningsteksten > Voor zoekers > Verhaaltjes

Verhaaltjes (2)

Het innerlijke zoeken ontkiemd

Onderstaande anekdote vond ik in het prachtige boek "The Eightfold Path for the Householder: Ten talks". Deze titel betekent zoveel als: Het Achtvoudig Pad - d.w.z. de boeddhistische heilsweg - voor leken (dit boek kunt u hier lezen).

[Op een dag, tijdens een bijeenkomst rond Korfields yoga-goeroe Nisargadatta Maharaj, stelden een paar mensen vragen aan die goeroe. Ze waren teleurgesteld met het antwoord en verlieten daarom de zaal. Eén van de leerlingen van de Maharja vroeg hem of ze, door weg te lopen bij zo'n groot goeroe, hun kans op spirituele groei in dit leven nu definitief vergooid hadden.] Op dat moment twinkelden de ogen van de Maharaj en begon hij helemaal te stralen. Hij zei: "Te laat! Het feit alleen al dat ze een voet hebben binnengezet in deze ruimte, zelfs al hadden ze geen vragen gesteld, betekent dat er ergens in hen een zaadje ligt te wachten van werkelijk inzicht in wie wij zijn en in de essentie van het leven. Dat is niet het soort kennis dat je leert op school, of waarover gesproken wordt op tv of geschreven in de kranten. Het is een diep zaad van kennis van je ware natuur, een zaad dat aanzet tot zoeken. Het is alsof je thuiskomt. Het feit dat deze mensen hier binnenliepen, betekent dat het zaad ontkiemd is in hen. Wat ze ook doen om het te vergeten, ook al zou de jonge loot terugzakken onder de grond en tijdelijk onzichtbaar zijn, vroeger of later zal deze op verlichting uitlopen."

- Jack Kornfield -

Wie de dood vreest, verliest zelfs het leven dat hij heeft.
- Marcus Porcius Cato -

Grün, Anselm en Dufner, Meinrad: Spiritualiteit van beneden

Cover van Anselm Grün: Spiritualiteit van benedenDe bekende Benedictijner monnik Anselm Grün schreef een prachtig boek over hedendaagse spiritualiteit, niet als het nastreven van onhaalbare hoge idealen
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.