.

Inspiratie > Spiritualiteit > Bezinningsteksten > Voor zoekers > Citaten

Citaten (11)

De vragen zèlf leven

Uit Briefe an einen jungen Dichter.

U bent zo jong, zo vóór alle begin, en ik zou u willen verzoeken geduld te hebben met al het onopgeloste in uw hart en te proberen de vragen zelf lief te hebben, als afgesloten vertrekken en als boeken die in een zeer vreemde taal geschreven zijn. Speur niet naar antwoorden die u niet gegeven kunnen worden, omdat u die antwoorden nu niet zou kunnen léven. En het gaat erom, alles te leven. Leef nu de vragen. Wellicht zult u dan langzamerhand, zonder het te merken, op een verre dag het antwoord binnenleven.

- Rainer Maria Rilke (1875 - 1926) -

Je kunt God niet zoeken, omdat er geen enkele plek is waar Hij niet te vinden is. Hoe dwaas zou iemand zijn, die zou afwijken van zijn levensweg om God te zoeken. Al zou hij alle wijsheid van de eenzaamheid en alle macht van concentratie winnen, God liep hij mis. Veeleer is het als wanneer iemand zijn weg gaat en alleen maar hoopt, dat het de weg van God zal zijn.

- Martin Buber -

In het leven gaat het erom te zoeken naar redenen om te hopen, liever dan naar redenen om zich zorgen te maken.
- woestijnvaderspreuk -

Grün, Anselm en Dufner, Meinrad: Spiritualiteit van beneden

Cover van Anselm Grün: Spiritualiteit van benedenDe bekende Benedictijner monnik Anselm Grün schreef een prachtig boek over hedendaagse spiritualiteit, niet als het nastreven van onhaalbare hoge idealen
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.