.

Inspiratie > Bronnen > Alex' favoriete sites > Spiritualiteit

Inspiratie

Een overzicht van alle linkpagina's op zinrijk.nl vindt u hier.

Dagvlinders
Op deze site zijn o.a. mooie en inspirerende citaten, gedichten en gebeden te vinden. Heel aardig gedaan!

Pastonet Vlaanderen
Deze speciaal is opgezet ter ondersteuning van godsdienstleraren en parochiaal geëngageerden. Maar ook voor anderen interessante site biedt een rijkdom aan vaak nuttige links. Onderwerpen o.a.: Katholieke Kerk, Derde Wereld, Vierde Wereld, Bijbel, abdijen/kloosters, gebeden en gebedsteksten, jeugd, school, parochie, wereldreligies, maatschappij, clipart en nog meer...

KRO De Wandeling
Deze site die hoort bij het gelijknamige programma van de KRO. Presentatrice Hella van der Wijst doorkruist wekelijks de mooiste natuurgebieden op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die hun hart volgen. De gesprekken zijn terug te lezen op de site.

Sporen van God
Uitgebreide site van dominee Marianne Vonkeman. O.a. over mystiek, iconen, poëzie en liturgie. Met een groot aantal korte columns ter bezinning. Soms is de navigatie wat onduidelijk, maar dat past wonderwel bij de titel van de site. De sporen van God liggen immers ook niet altijd voor de hand. Leuke site!

Videocatalogus Braambos (BRT)
Op deze pagina vindt u een webshop waar u video's en dvd's bij het religieuze BRT-programma Braambos kunt bestellen. Er zijn heel aardige titels te vinden. Bijzonder vermeldenswaardig: een viertal dvd's betreffende de geschiedenis van het Christendom, en de video van het interview met Anselm Grün.

KFA-filmbeschouwing - over spirituele films
Op deze site zijn besprekingen en achtergrondsinformatie te vinden van en bij films met spirituele betekenislagen (dit hoeven geen films te zijn die expliciet religieuze onderwerpen behandelen). De KFA-filmbeschouwing organiseert daarnaast filmvertoningen, workshops en geeft publicaties uit.

R.K. Kerk op het Web: spiritualiteit
Veel links m.b.t. spiritualiteit en ook religieuze gemeenschappen.

De ziel gaat te voet
Mooi vormgegeven site over wandelen als inspiratiebron voor onze ziel.

Gedragen zijn - maar dan: de sprong riskeren naar dieper leven...
- Carla Pols -

Grün, Anselm en Dufner, Meinrad: Spiritualiteit van beneden

Cover van Anselm Grün: Spiritualiteit van benedenDe bekende Benedictijner monnik Anselm Grün schreef een prachtig boek over hedendaagse spiritualiteit, niet als het nastreven van onhaalbare hoge idealen
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.