.

Mystiek > Bronnen > Alex' favoriete sites > Christelijk

Christelijk

Een overzicht van alle linkpagina's op zinrijk.nl vindt u hier.

KRO-informatiemateriaal m.b.t. mystiek en mystici
Uitgebreide pagina's, met veel informatie over en teksten vanuit de mystiek. Heel mooi.

Klassieke teksten uit de christelijke mystiek
Prachtige en zeer omvangrijke collectie. Ik heb er al heel wat teksten gedownload.

Het Hooglied vertaald door Walter Bossaert
Walter Bossaert is eredocent informatica aan de Universiteit Gent. Op deze site zijn o.a. door hem vertaalde passages uit het Hooglied te vinden (leuk dat een docent informatica dit soort dingen doet!). Het Hooglied is een belangrijke inspiratiebron geweest voor de westerse mystiek en is erg mooi. Vandaar dat ik hier graag een link leg naar deze bron van inspiratie!

Mystiek.net
Een zeer uitgebreide en veelzijdige site. Zo uitgebreid, dat je er gemakkelijk kunt verdwalen ;-). De bezoeker vindt hier een overvloed aan mystieke teksten (vanuit de joodse en christelijke traditie), gedichten, teksten vanuit de keltische spiritualiteit, prachtig beeldmateriaal (o.a. landschapsfoto's en -schilderingen). Enig nadeel is wellicht, dat je de Franse en Duitse taal machtig moet zijn om een deel van de teksten te kunnen lezen. Maar ook zonder dat blijft er nog genoeg over om te lezen...

Eikonikon
Website van het gelijknamige tijdschrift, gewijd aan ikonen en de achtergronden daarvan. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in Oosters Orthodoxe spiritualiteit.

Who's Who in the History of Mysticism
Door professor Bruce B. Janz. Geeft een beknopte geschiedenis van de mystiek, en links naar informatie over personen uit die geschiedenis. Als dit u interesseert, bent u wellicht ook geïnteresseerd in mijn samenvatting van Evelyn Underhils klassieker Mysticism.

Wie parels wil vinden moet diep duiken.
- anoniem -

Roemi: Daglicht
Een dagboek van spirituele leiding. Nederlandse vertaling door Sipko den Boer en Aleid C. Swierenga
Cover van Daglichti /"Daglicht" is een bloemlezing met teksten van de Perzische mysticus Roemi (1207-1273). Ik vond dit boek dermate bijzonder, dat ik het graag langs deze weg aan
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.