.

Meditatie > Bronnen > Alex' favoriete sites > Zenboeddhisme

Zenboeddhisme

Een overzicht van alle linkpagina's op zinrijk.nl vindt u hier.

Cyber Sangha
Omvangrijke, helaas niet meer bijgehouden site met tekst- en grafisch materiaal betreffende het (Zen)boeddhisme. De navigatie van de site is omslachtig: eerst in een indexbestand de omschrijvingen en locaties van bestanden opzoeken, dan die via een andere pagina downloaden.

Daily Zen Meditation
Daily Zen biedt dagelijks een dagelijks ververste bezinningstekst uit de traditie van het Zenboeddhisme. Leuke inhoud en leuke vormgeving!

Dharma Rain Zen Centre Oregon
Bevat vele links naar electronische resources i.v.m. het (Zen)boeddhisme, en heeft daarnaast veel artikelen uit een eigen tijdschrift.

A-to-Z Photo Dictionary of Japanese Buddhist & Shinto Deities
Een leuke site met interessante achtergrondsinformatie en links betreffende het Zenboeddhisme en Shintoïsme in Japan. De site bevat bovendien veel mooi fotomateriaal.

The Japanese Garden
Wie van zentuinen houdt kan op deze site zijn hart ophalen! Alleen al vanwege de prachtige foto's van zentuinen, aangevuld met plattegronden en een korte geschiedenis per tuin. De hoogtepunten van elke tuin kunnen bekeken worden in quicktime filmpjes.

Stiltij - wijsheid achter eb & vloed
Site met heel veel tekstmateriaal, o.a. uit de tradities van het (Zen)boeddhisme, het Taoïsme en van Aikido. Inspirerend en op creatieve en speelse wijze aangeboden.

Zen Buddhism WWW Virtual Library
Goed startpunt voor het vinden van online Zenboeddhistisch studiemateriaal.

Klang und Stille
Via deze Duitse Internetwinkel [vertaald: "Geluid en stilte"] kunt u heel veel materiaal i.v.m. meditatie - boeken of bijv. meditatie-toebehoren zoals klankschalen - bestellen.

Maha Karuna Ch'an in Nederland en België
Deze site heeft een complete agenda van Zen-activiteiten in Nederland en België: eendaagsen, weekends en Zenweken (sesshins), etc.

Meditatie tijdens het handelen is honderd, duizend, miljoen keer beter dan meditatie in rust.
- een meisje -

Young-Eisendrath, Polly: De parel in de pijn
Tegenslagen en teleurstellingen als middelen tot inzicht in jezelf
Cover van De parel in de pijnErg mooi en inspirerend voor het omgaan met pijn en negativiteit. De schrijfster is een Zenboeddhistisch georiënteerd psychotherapeute. Haar boek
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.