.

Gebed > Bronnen > Alex' favoriete sites > Gebed

Gebed

Centrum voor Christelijke meditatie
Deze site is gewijd aan een Christelijke vorm van mantra-meditatie, goed te vergelijken met het Centrerend Gebed zoals dat elders op zinrijk.nl besproken wordt. Het voornaamste verschil is dat bij de door het CCM voorgestane vorm van meditatie (o.a. ontwikkeld door de Benedictijner monnik John Main) meer de nadruk ligt op constant herhalen van de mantra. De site heeft ook een pagina met adressen van locale gebeds/meditatie-groepen in Nederland en België. De lay-out en navigatie van de site zijn niet om over naar huis te schrijven.

World Prayers
Mooie, redelijk omvangrijke en oecumenisch ingestelde site met gebeden uit zeer diverse religieuze tradities: Islam, Christendom, Iers/Keltisch, Indiaans, boeddhistisch, en nog vele andere. De gebeden zijn ingedeeld in de volgende categorieën: Adorations, Celebrations, Invocations, Meditations.

Zie, ieder ding is het jouwe, dus: ontbreekt je iets, dan ken je je eigen rijkdom nog niet.
- St. Macarius van Egypte -

Zangretraite in Portugal
Algarve, 21 - 27 juni

Zang, stilte en stembevrijding
Op een prachtige locatie (Monte na Luz - met zwembad) vlak bij de Middellandse zee, zingen we dat het een lieve lust is. Groepsgrootte: 15 personen.
Deze weken met Jan-Hendrik Veenkamp zijn voor mij het hoogtepunt van het jaar. – Alex Pot

Meer...

Oude Kerk
Amsterdam

Oud en nieuw in liturgische muziek, bijbeluitleg en gebed
De Oudekerkgemeente is een protestantse gemeente in het hart van Amsterdam die oud en nieuw verbindt. Het hart van de gemeente ligt in de zondagse eredienst: de liturgie.
Meer...

 

Bericht van activiteiten
in provincie/land:

via RSS Naar formulier 

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.