.

Meditatie > Bronnen > Alex' favoriete sites > Zenboeddhisme

Zenboeddhisme

Een overzicht van alle linkpagina's op zinrijk.nl vindt u hier.

Cyber Sangha
Omvangrijke, helaas niet meer bijgehouden site met tekst- en grafisch materiaal betreffende het (Zen)boeddhisme. De navigatie van de site is omslachtig: eerst in een indexbestand de omschrijvingen en locaties van bestanden opzoeken, dan die via een andere pagina downloaden.

Daily Zen Meditation
Daily Zen biedt dagelijks een dagelijks ververste bezinningstekst uit de traditie van het Zenboeddhisme. Leuke inhoud en leuke vormgeving!

Dharma Rain Zen Centre Oregon
Bevat vele links naar electronische resources i.v.m. het (Zen)boeddhisme, en heeft daarnaast veel artikelen uit een eigen tijdschrift.

A-to-Z Photo Dictionary of Japanese Buddhist & Shinto Deities
Een leuke site met interessante achtergrondsinformatie en links betreffende het Zenboeddhisme en Shintoïsme in Japan. De site bevat bovendien veel mooi fotomateriaal.

The Japanese Garden
Wie van zentuinen houdt kan op deze site zijn hart ophalen! Alleen al vanwege de prachtige foto's van zentuinen, aangevuld met plattegronden en een korte geschiedenis per tuin. De hoogtepunten van elke tuin kunnen bekeken worden in quicktime filmpjes.

Stiltij - wijsheid achter eb & vloed
Site met heel veel tekstmateriaal, o.a. uit de tradities van het (Zen)boeddhisme, het Taoïsme en van Aikido. Inspirerend en op creatieve en speelse wijze aangeboden.

Zen Buddhism WWW Virtual Library
Goed startpunt voor het vinden van online Zenboeddhistisch studiemateriaal.

Klang und Stille
Via deze Duitse Internetwinkel [vertaald: "Geluid en stilte"] kunt u heel veel materiaal i.v.m. meditatie - boeken of bijv. meditatie-toebehoren zoals klankschalen - bestellen.

Maha Karuna Ch'an in Nederland en België
Deze site heeft een complete agenda van Zen-activiteiten in Nederland en België: eendaagsen, weekends en Zenweken (sesshins), etc.

Het woord [dat Ik jullie heb gegeven] is dicht bij je, in je mond, in je hart. Je hoeft er alleen maar naar te leven.
- Anthony de Mello -

Zangretraite in Portugal
Algarve, 21 - 27 juni

Zang, stilte en stembevrijding
Op een prachtige locatie (Monte na Luz - met zwembad) vlak bij de Middellandse zee, zingen we dat het een lieve lust is. Groepsgrootte: 15 personen.
Deze weken met Jan-Hendrik Veenkamp zijn voor mij het hoogtepunt van het jaar. – Alex Pot

Meer...

Maandagavond-meditatie
Bennebroek

Mediteren in de Bollenstreek
Omdat samen mediteren verdiepend werkt: elke maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur gelegenheid tot mediteren in een sfeervolle kerk in Bennebroek.
Meer...

 

Bericht van activiteiten
in provincie/land:

via RSS Naar formulier 

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.